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May 18, 1989, Introduced by Reps. Bennane, DeMars, Ostling,
Knight, Pridnia, Gubow and Gire and referred to the Committee on 
Public Health.

A bill to amend section 22209 of Act No. 368 of the Public 

Acts of 1978, entitled as amended

"Public health code,"
as added by Act No. 332 of the Public Acts of 1988, being section 

333.22209 of the Michigan Compiled Laws; and to add section

20146.
THE PEOPLE OF THE STATE OF MICHIGAN ENACT:

1 Section 1. Section 22209 of Act No. 368 of the Public Acts

2 of 1978, as added by Act No. 332 of the Public Acts of 1988,

3 being section 333.22209 of the Michigan Compiled Laws, is amended

4 and section 20146 is added to read as follows:

5 SEC. 20146. (1) THE DEPARTMENT MAY ISSUE A LIMITED LICENSE

6 TO A HEALTH FACILITY OR AGENCY TO TREAT INDIVIDUALS WHO ARE HIV

7 INFECTED, IF THE DIRECTOR DETERMINES THAT THE HEALTH FACILITY OR
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AGENCY IS NECESSARY TO PROVIDE QUALITY, ACCESSIBLE, AND EFFICIENT

HEALTH CARE TO THOSE INDIVIDUALS.

(2) EXCEPT AS WAIVED BY THE DEPARTMENT, A HEALTH FACILITY OR

AGENCY ISSUED A LIMITED LICENSE UNDER THIS SECTION IS SUBJECT TO

THE LICENSURE REQUIREMENTS OF PART 215 AND TO THE LICENSE LIMITA­

TIONS IMPOSED BY THE DEPARTMENT.

(3) AS A CONDITION OF RECEIVING A LIMITED LICENSE UNDER THIS

SECTION, THE DEPARTMENT MAY REQUIRE A HEALTH FACILITY OR AGENCY

TO VOLUNTARILY SURRENDER ITS LICENSURE FOR A NUMBER OF GENERAL

ACUTE CARE BEDS EQUAL TO OR GREATER THAN THE NUMBER OF LIMITED

LICENSE BEDS AUTHORIZED UNDER THIS SECTION. THE SURRENDER SHALL

BE EFFECTIVE ON THE EFFECTIVE DATE OF THE LIMITED LICENSE ISSUED

UNDER THIS SECTION.

(4) THE GENERAL ACUTE CARE BED LICENSURE SURRENDERED UNDER 

SUBSECTION (3) MAY BE REINSTATED BY THE DEPARTMENT WITHIN 5 YEARS

AFTER THE EFFECTIVE DATE OF THE SURRENDER IF THE LIMITED LICENSE

ISSUED UNDER THIS SECTION IS TERMINATED FOR ANY REASON OR EXPIRES

WITHOUT RENEWAL DURING THE 5-YEAR PERIOD.

(5) AS USED IN THIS SECTION, "HIV INFECTED" MEANS THAT TERM

AS DEFINED IN SECTION 5101.

Sec. 22209. (1) Except as otherwise provided under this

part, a person shall not do any of the following without first 

obtaining a certificate of need:

(a) Acquire or begin operation of a new health facility.

(b) Make a change in the bed capacity of a health facility.

(c) Initiate a new service.
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(d) Acquire covered medical equipment.

(e) Make a covered capital expenditure.

(2) For purposes of evaluating the effect of this part, the 

department shall require persons to report capital expenditures 

and single projects that were subject to former part 221. The 

reports shall be made in conjunction with the annual survey of 

hospitals conducted by the department and according to procedures 

approved by the commission. The department, with the concurrence 

of the commission, may require that reports for specific types of 

capital expenditures or projects be reported on other than an 

annual basis, as necessary to evaluate the effect of this part.

(3) SUBSECTION (1)(A) AND (B) DOES NOT APPLY TO A HEALTH

FACILITY APPLYING FOR A LIMITED LICENSE OR REINSTATEMENT OF SUR­

RENDERED GENERAL ACUTE CARE BED LICENSURE UNDER SECTION 20146.
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